Intensivhelg

Fokus är i huvudsak att titta på och bearbeta uppkomsten av det tillstånd vi befinner oss i idag, för att lösa problemet där det uppstått. Vi rekommenderar intensivdagarna som det första steget i din behandling. Här får du i tre dagar ägna dig åt det som kanske annars prioriterats allra minst i ditt liv just nu, nämligen du själv.

 

Vad innehåller en intensivhelg?

Intensivhelgen innefattar 15 timmar i gruppsessioner. Det ger mycket, och det är intensivt, men oerhört effektivt. Vi hjälper dig att se vilka behov du inte kan tillgodose dig själv och som därför har skapat begär istället. Du får delta i gruppen och i föreläsningar för att lära dig mer om sjukdomsbegreppet: beroende, medberoende och vad ett tillfrisknande innebär.

Allt sker i en trygg och lugn miljö med en erfaren terapeut utifrån dina premisser. Du lämnas aldrig ensam under de tre dagarna. Du får hjälp att upptäcka och läka de själsliga sår som på något sätt uppstått i den bristande barndomsfamiljen. Du lär dig att uppfatta dig själv, dina beteenden och dina behov. Du lär dig att svara an, dvs ta ansvar för dig och sätta rimliga gränser utan att trampa in i, eller invadera dig själv eller andra.

Du får möta den obearbetade sorgen och den undanryckta glädjen, men framför allt komma närmare dig själv.