Intensivhelg

Fokus är i huvudsak att titta på och bearbeta uppkomsten av det tillstånd vi befinner oss i idag, för att lösa problemet där det uppstått. Vi rekommenderar intensivdagarna som det första steget i din behandling. Här får du i tre dagar ägna dig åt det som kanske annars prioriterats allra minst i ditt liv just nu, nämligen du själv.

 

Vad innehåller en intensivhelg?

Intensivhelgen innefattar 15 timmar i gruppsessioner. Det ger mycket, och det är intensivt, men oerhört effektivt. Vi hjälper dig att se vilka behov du inte kan tillgodose dig själv och som därför har skapat begär istället. Du får delta i gruppen och i föreläsningar för att lära dig mer om sjukdomsbegreppet: beroende, medberoende och vad ett tillfrisknande innebär.

Allt sker i en trygg och lugn miljö med en erfaren terapeut utifrån dina premisser. Du lämnas aldrig ensam under de tre dagarna. Du får hjälp att upptäcka och läka de själsliga sår som på något sätt uppstått i den bristande barndomsfamiljen. Du lär dig att uppfatta dig själv, dina beteenden och dina behov. Du lär dig att svara an, dvs ta ansvar för dig och sätta rimliga gränser utan att trampa in i, eller invadera dig själv eller andra.

Du får möta den obearbetade sorgen och den undanryckta glädjen, men framför allt komma närmare dig själv.

Hur skall man vara klädd? 

Vi har riktlinjer för hur man bör vara klädd under intensiv helgen. Visste du att vissa personer kan känna obehag av starka färger på grund av tidigare minnen och association? 

Det är visserligen ovanligt, men vi har en policy om neutrala färger under helgen för att undvika negativa associationer. Därtill vill vi 
skapa en neutral plats utan märkeskonkurrens och ett avstamp där vi lämnar en del av vårt personliga uttryck hemma. Det här skall vara en neutral plats där alla är lika. 

Du kommer förväntas att bara använda vita t-shirts under din vistelse hos oss. Du kan köpa billiga vita-shirts här. Om du inte hinner finns det t-shirts att låna under helgen.