Podden om allt mellan himmel och jord, bokstavligt talat.

Vi kommer att prata om vad som sker hos oss på Absolutions och om sjukdomstillståndet ur alla tänkbara perspektiv. Vi pratar själva, med klienter och bjuder in gäster. Allt i syfte att ge er och oss själva kunskap om hur vi når ett större välbefinnande. Lyssna direkt här eller ladda ner podden på iTunes

Avsnitt 1- Vad är problemet? Detta är det första avsnittet. Här presenterar klinikchefen Thomas Ristrand vad Absolutions arbetar med.

 

Avsnitt 2- Ensamhets mentalitet. Lyssna till dialogen mellan Thomas och Boine. Om hemligheternas sjukdom och orsaken till beroendets uppkomst.

 

Avsnitt 3- Självklart! I detta avsnitt får ni lyssna till dialogen mellan Thomas Ristrand och Boine Josefsson. I detta avsnitt pratar de om smärtan och skammen. Vad får mig att fångas i fällan och varför fyller jag tomrummet. När blir jag ett jag?

 

Avsnitt 4- Tillfrisknandeprocessen. Idag handlar avsnittet om tillfrisknandeprocessen. Klienters tvivel, ingenkännande och tillit till gruppen. Lyssna till dialogen mellan Thomas Ristrand och Boine Josefsson.

 

Avsnitt 5- Malin klient. Lyssna till intervjun med vår klient Malin. Vad som gjorde att hon slutligen sökte hjälp för sitt beroende. Hör hennes egna ord hur hon går från offerrollen till att äga sina egna problem och inte andras.

 

Avsnitt 6- Maggie klient. Varför börjar Maggie gå i gruppterapi för sitt medberoende? Vilka trauman i hennes uppväxt påverkar fortfarande hennes liv idag som vuxen? Lyssna på Maggies egna berättelse. Intervjun hålls av klinikchefen Thomas Ristrand.

 

Avsnitt 7- Min låtsaskompis Diffe. I detta avsnitt pratar Thomas Ristrand och Boine Josefsson om beroendepersonligheten. Vilka överlevnadsstrategier “Diffe” tar till. Vem är denna Diffe? De pratar också om, och ger exempel på de tysta trauman som kan ske i barndomen. De som varken hörs eller syns utifrån, men känns inuti våra små barnkroppar.

 

Avsnitt 8- Kapitulera. Thomas Ristrand och Boine Josefsson pratar om varför vi måste kapitulera för att inleda behandlingen. Vad står i vägen? Varför är det så svårt? För att förstå vikten av kapitulation så pratar Thomas och Boine om de tre grundstenar som vi står på: Öde, trauma och deprivationsbeteende.

 

Avsnitt 10- Medberoende. I detta avsnitt få du lyssna till Thomas Ristrand och Boine Josefsson som pratar om medberoende. Vad är medberoende egentligen? Hur yttrar det sig och vad ligger till grund att ett medberoende uppstår?

 

Avsnitt 12- Vad är trauma? I detta avsnitt får du lyssna till klinikchefen Thomas Ristrand och hans fru Liza Ristrand som pratar om vad ett trauma är. De ger exempel från sitt eget bröllop och vilka trauman som väcktes till liv i dem i och med detta. Vad är problemet och hur går man tillväga för att bli fri sina trauman.

 

Avsnitt 13- Jag står i min historia. I detta avsnitt kommunicerar terapeuterna Thomas Ristrand och Boine Josefsson om känslohuset. Under samtalets gång går de djupare och djupare in i de olika delarna i känslohuset.

 Avsnitt 14- Svarta lådan. I det här avsnittet pratar terapeuterna Thomas och Liza om svarta lådan. Vad symboliserar svarta lådan,hur kommer jag in och vad finns där inne? All detta pratar de om, samt ger exempel ur sina egna liv. Liza berättar bland annat om när hon öppnade sin svarta låda och vilken vändning det tog i hennes liv.

 

Avsnitt 15- Jonas klient. I det här avsnittet får du träffa en av våra manliga klienter Jonas. Han berättar delar av sin historia och vad behandlingen tillfört i hans liv. Klinikchefen Thomas Ristrand intervjuar. De talar också om snabba tillfälliga energireducerande beteenden (sterb) och att möta sorgen tillsammans med andra för att hitta sig själv.

 

Avsnitt 17- Lär dig leva, Jonas klient del 2. Detta är det andra avsnittet med Jonas klient. Han fortsätter att berätta hur hans trauman uppstått och hur de yttrar sig i hans vardag idag. Vad innebär det att lyssna på sig själv och andra? Vad är att leva? Hur är det att inte leva? Gestalt- och traumaterapeut Thomas Ristrand intervjuar.

 

Avsnitt 18- Ett kapitel ur mitt liv, Tomas klient. Gestalt-och traumaterapeuten Thomas Ristrand intervjuar en klient som också heter Tomas. I ett lugnt samtal får du följa Tomas berättelse, var han befann sig före behandlingen och hur hans liv såg ut då. Till var han befinner sig idag, hur han uppfattar sig själv och andra i hans omgivning. Följ hans fotarbete i detta avsnitt.

 

Avsnitt 19- Min största fiende och närmaste vän. – Ida klient. Vad innebär det att börja andas på egen hand, istället för beroende genom någon annan? Att ta ansvar, hur yttrar det sig egentligen?
Hör Idas resa när hon steg för steg bygger sina egna byggstenar som ödmjuk individ. Följ hennes inre utveckling från att vara beroende till andra människor och yttre fenomen, till att utveckla sin tillit till sig själv som närmaste vän. Mer än tidigare. Intervjuare är gestalt-och traumaterapeut Thomas Ristrand.

 

Avsnitt 21- Gäst Nemo Hedén

Absolutions gäst Nemo Hedén berättar om början på sin tillfrisknanderesa och vad som fått honom att vilja ändra kompassriktningen i just hans liv. Nemo berättar om tomrummet inom honom och hur det känns att börja bryta sina destruktiva mönster. Intervjuare är Gestalt- och traumaterapeut Thomas Ristrand.

 

Avsnitt 24- Relationer, andlighet och att arbeta som terapeut.

Thomas Ristrand och Kalle Sjöberg är vänner och kollegor på Absolutions, där de jobbar som Gestalt- och trauma terapeuter. Vi får möjlighet att lära känna Kalle och följa med i hans utveckling från att klara sig själv i livet, till att bli mer delaktig och våga ta sin plats och ta sitt ansvar.

 

Avsnitt 25- Utbildningspodden

Gestalt- och traumaterapeut Thomas Ristrand introducerar oss lyssnare till utbildningen som Absolutions startar till hösten. Vad som krävs för att söka, vad den kommer innehålla och vilken användning jag kan komma att ha av utbildningen.

 

Avsnitt 27- Elias klient

I Absolutions podcast avsnitt 27 får vi lyssna till klienten Elias. Han delar bland annat med mig sig om sin relation till sin familj. Vilken tro som var gällande, och vilka roller det i sin tur ledde till att han och hans familjemedlemmar tog. Intervjuar gör i vanlig ordning Gestalt- och traumaterapeut Thomas Ristrand.

 

Avsnitt 28- Magnus klient

I intervjun med Magnus får vi höra om skillnaden på Magnus mående idag kontra när han sökte hjälp. Svårigheten med att dels se, men också erkänna sitt medberoende. Han delar även med sig om rädslan att vara intim och hur det påverkar hans relationer. Intervjuar gör Gestalt- traumaterapeut Thomas Ristrand.

 

Avsnitt 31- Peter klient

Avsnitt 31 är uppdelat i två delar. Del ett pratar Gestalt- och traumaterapeut Thomas Ristrand bla om skillnaden på rättighet och skyldighet. Samt ger en introduktion till samtalet med Peter. Den lite längre del två kommer att handla om Peters liv, före och under hans tillfrisknanderesa.

 

Avsnitt 31- Tobias klient 

I detta avsnitt får du möta Gestalt-och traumaterapeuten Thomas Ristrand och klient Tobias från Absolutions Gestalt- och Traumakliniken. Tobias berättar hur hans känsloliv börjar få fler kulörer och hur livet varit att leva i en värld som styrs av ett ständigt rätt och fel.