Om oss

Vi som arbetar på Absolutions är terapeuter och addiktologer, och vi samarbetar även med läkare.

Alla terapeuter på Absolutions har personliga erfarenheter av sexuellt dysberoende eller medberoende, något som vi tror är viktigt för att kunna möta våra klienter med förståelse. Våra ledord är respekt, värme och professionalitet och vi ser alltid till människan bakom problemet.

Vi ger dig ett kunnigt och professionellt bemötande oavsett om du lider av ett beroende eller lever nära någon som gör det.

 • Thomas Ristrand

  Klinikchef

  Samtalsterapeut och gruppledare
  Telefon: 0707 73 43 16
  E-post: thomas@absolutions.se
  Thomas

  Det är inte fel på dig för att du lider av ett beroende. Du har ett fel i dig som går att fixa.

  Thomas berättelse

  Jag växte upp i en dysfunktionell familj där det fanns kärlek, men också gavs skam i form av att jag inte blev bekräftad för den jag var. Det gjorde att jag i vuxen ålder utvecklade ett sexmissbruk, som eskalerade och till sist höll på att förgöra mitt liv. Jag gick i terapi i omgångar, men den hjälpen var inte tillräcklig. Så småningom kraschade livet totalt efter att jag hade blivit påkommen med otrohet, för jag vet inte vilken gång i ordningen. Då uppdagades alla lögner jag levt med. Jag kom till insikt om att jag hade fått nog av mitt sätt att leva. I det vägskälet valde jag att påbörja arbetet med att gottgöra de mina och sträva efter ett värdigt liv och började därför i behandling för mitt huvudproblem, sexmissbruket. Efter 1,5 år påbörjade jag min utbildning till addiktolog och 2010 grundade jag Absolutions för att hjälpa andra. Idag har jag tre barn och lever tillsammans med Helene Harhoff.

  Min devis är: Den absoluta sanningen ger mig lösningen.

 • Boine Josefsson

  Samtalsterapeut och gruppledare
  Telefon: 0704 93 09 64
  E-post: boine@absolutions.se
  boine

  Sanningen gör dig fri!

  Boines berättelse

  Redan från barnsben upplevde jag att jag inte dög som jag var. Rädslan handlade om att vara ensam i världen.
  Min strategi blev att spela ett spel där jag försökte vara lite intressantare, smartare, coolare, trevligare, mer förstående än jag kände mig. Allt för att vinna andras respekt, kärlek och bekräftelse. Eftersom det inte var sant så bar jag på hemligheten om mig själv, och alla mina tillkortakommanden. Jag lärde mig att ljuga, manipulera, vilseleda och förföra. Insikten om alla mina hemligheter, och den energi det gick åt att försöka hålla ordning på alla lögner gjorde att jag var tvungen att hålla alla människor på distans. Vilket gjorde mig väldigt ensam!

  Efter egen behandling i 1,5 år, 3 års utbildning och 1 års praktiserande av egna grupper förstår jag att sanningen gör mig fri. Jag slipper bära på mina hemligheter, tänka på vad och hur jag säger saker, och min öppenhet och sårbarhet för mig närmare andra människor.

 • Erik Lundgren

  Erik

  Eriks berättelse

  Jag växte upp utan pappa med en mamma som inte var känslomässigt tillgänglig vilket ledde till att jag kände mig lämnad och sviken, inte sedd och obekräftad. Jag flydde in i olika utlevanden, först mat och olika fantasier senare alkohol och relationer/sex. Jag kapitulerade och slutade med alkohol 1989, det var början på en lång och mycket belönande tillfrisknandeprocess där jag bland annat utbildade mig till addiktolog.

 • Atonbladet TV- Sexmissbruk

  Atonbladets berättelse

  Absolutions besöker Aftonbladet Tv och pratar om sexmissbruk. Vad är beroendet egentligen?

  Klicka här